Familieterapi v. familieterapeut Vibeke Dalum

​Familieterapi er terapi for hele familien!

De fleste af de problemer, vi kommer ud for i familien, løser vi selv – uden hjælp fra andre. Men sommetider kan det være nyttigt og måske ligefrem nødvendigt med professionel hjælp i form af familieterapi. Det kan jeg som familieterapeut med over 30 års erfaring hjælpe dig og din familie med i min praksis der er baseret i Nordvest ved det ydre Nørrebro. 

Dette kan familieterapi bruges til

  • Knas i parforholdet. Familieterapi kan afhjælpe problemer i familien, som opstår, når de voksne i familien er uenige og ikke får talt ordentligt sammen. Denne dårlige kommunikation resulterer i mistrivsel – for alle. Familieterapi kan også være med til at forbedre parforholdet og give det konkrete værktøjer, så det bedre kan tackle fremtidige konflikter.

  • Teenageproblemer. Familieterapi kan hjælpe, når familiens teenager begynder at løsrive sig og finde sig selv – på egne betingelser. Denne periode kan være en udfordring for hele familien og relationerne kan presses og komme i fare.

  • ​​Børnene har ’taget magten’. Familieterapi kan sætte ind, når forældrene – af gode grunde – har mistet lederskabet i familien, og alle derfor mistrives.

  • Skoleproblemer. Mistrivsel, mobning, manglende kammerater og lignende påvirker skolebørn og dermed hele familien. Her kan familieterapi hjælpe til at gennemskue børnenes problemer, så det bliver klart, hvad der skyldes ydre påvirkninger fra skole og kammerater, og hvad der eventuelt skyldes indre påvirkninger fra familiens samspil.
  • ​​Bedsteforældre. Familieterapi kan også være givtigt, når det gælder bedsteforældrenes rolle i familien. På den ene side står bedsteforældrene, der skal håndtere egen rolle i familien, og på den anden side står forældrene, som skal håndtere bedsteforældrenes rolle. Dette kan være et følsomt emne og en udfordring for alle parter – særligt i sammenbragte familier.

  • At få børn. Når to bliver til tre kan lykken og glæden blive udfordret af det ekstra familiemedlem. Her kan familieterapi være en hjælp til bearbejdning af den nye situation.

  • ​​Skilsmisse. En skilsmisse er altid forbundet med mange valg, konflikter og følelser – både før, under og efter. Skilsmisse eller truslen om denne har indflydelse på hele familien, og familieterapi kan hjælpe til afklaring af problematikker samt hjælpe til at afdække, hvad de enkelte familiemedlemmer har brug for i den svære situation.

  • ​Sammenbragte familier. Når man bringer familier sammen for at skabe en ny familie, er alle familiemedlemmer udfordret – men på meget forskellig vis. Familieterapi kan i denne forbindelse være god og til tider nødvendig for at give den nye familie optimale startbetingelser.

  • Tab og sorg. Familien kan i perioder være udsat for voldsomme og uforskyldte udefrakommende påvirkninger; såsom sygdom eller dødsfald. Det står ikke til at ændre. Men familieterapi kan i disse tilfælde være en værdifuld hjælp, da den giver gode værktøjer til tackling af krisen, som forudsætter familiens fortsatte trivsel og sundhed.

Her kan du kontakte mig uforpligtende eller stille spørgsmål

Så vender jeg tilbage med svar hurtigst muligt​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

30 års erfaring

Tredive år i faget har givet mig dybdegående indsigt i familiedynamikker og enestående evner til at hjælpe familier i enhver situation.

Fuld tavshedspligt

Mit største fokus er at skabe et trygt og tillidsfuldt rum, hvor I kan udforske jeres udfordringer og finde bæredygtige løsninger.

Praksis beliggende

Jeg forstår, at jeres tid er værdifuld, og min bekvemme placering gør det nemt for jer at få den nødvendige støtte uden unødvendige besværligheder.

​Tillidsfulde samtaler i hyggelige omgivelser

​Jeg glæder mig til at hilse på dig og til at sætte vores samarbejde i gang.​

Familieterapi v/Vibeke Dalum

Nor Hejrevej 30, 2400 København NV

Klik her for rutevejledning

Telefon: 20 61 88 15

E-mail: vibeke@vibekedalum.dk

CVR: 26953138