Konfliktmægling for familie og søskende

I familien er man altid knyttet til hinanden, uanset om man ses ofte og har et tæt bånd, eller om man ses sjældent eller aldrig. Man vælger selv sin partner, men man vælger ikke selv sin familie! Hos Familieterapeut Vibeke Dalum i Nordvest i København tilbyder jeg hjælp til konfliktmægling for familier, der har brug for ekstra hjælp til at få relationen til at hænge sammen ved familiestridigheder, fx ovenpå et hårdt brud mellem søskende eller en skilsmisse. Jeg modtager klienter fra det meste af København og Nørrebro, og hjælper også gerne jeres familie, selvom I bor udenfor byen.

Hvordan kan konfliktmægling være en hjælp for min familie?

På godt og ondt er der stærke kræfter på spil i familier: De kan være healende, opbyggende og støttende, men også destruktive og nedbrydende for både den enkelte og fællesskabet. Familiestridigheder kan både være akut opståede med udgangspunkt i en konkret, aktuel sag, men det kan f.eks. også være en gammel uafsluttet konflikt mellem voksne børn, som bliver ved med at forstyrre fællesskabet. I begge tilfælde kan terapi med familiemedlemmer være en ny chance at give sig selv og hinanden. Derfor tilbyder jeg konfliktmægling for familier, der er nået til et punkt i deres familiestridigheder, hvor de ikke længere kan håndtere problemerne selv.

Familieterapi til forældre og voksne børn

Der kan være mange grunde til, at en eller begge forældre har en konflikt med et eller flere af deres voksne børn og visa versa: gamle svigt, problematikker i forbindelse med svigerbørn, skilsmisse eller børnebørn, uafsluttet løsrivelse fra opvækstens ’magtfordeling’ og meget andet.

​Terapi med voksne familiemedlemmer giver mulighed for på neutral grund at få sagt de ting, som aldrig blev sagt. Under terapeutens styring af samtalen bliver der fornyet mulighed for at lytte til hinanden og dermed få mulighed for at forstå hinandens ’virkelighed’.

Formålet er ikke nødvendigvis at blive enige, men i stedet få et nyt fælles udgangspunkt for hvordan og hvor meget, man skal ses – hvad man fremover ligeværdigt kan have sammen. Konfliktmægling for din familie kan måske være det, der giver jer et nødvendigt pusterum i relationen.

​​

Brud mellem søskende – hjælp til konfliktmægling for familien

Også selvom man er vokset op i den samme familie, har alle haft en forskellig barndom. Gamle problematikker i opvækstfamilien eller nye uoverensstemmelser i voksenlivet kan forpeste familielivet og skabe konflikt mellem voksne børn til et punkt, hvor man ikke trives i familien. Ofte vælger et eller flere af disse søskende at trække sig helt eller delvis fra fællesskabet. Det kan være en umiddelbar lettelse, men ofte lever smerten videre både i den enkelte og den øvrige familie. Et brud mellem søskende kan spøge i familien mange år frem og føre til sorg hos begge parter.

Når man vælger at påbegynde konfliktmægling for familie i min praksis, får man mulighed for på neutral grund at blive klogere på både sig selv og sin søskende, og dermed at forstå både sig selv​ og den anden bedre. Man kan få gjort op med gamle roller og eventuel jalousi og derigennem finde et nyt og ligeværdigt udgangspunkt for samvær og fællesskab.

Kontakt mig, hvis I vil vide mere om familieterapi

At påbegynde konfliktmægling for en familie kan være et kæmpestort skridt, og det er måske ikke alle parter, der er interesserede til at begynde med. Familiestridigheder, konflikt mellem voksne børn eller en skilsmisse kan medføre, at man slet ikke snakker sammen – og hvordan tager man så hul på terapien? I er altid velkomne til at kontakte mig, hvis I vil høre mere om, hvad jeg kan tilbyde jeres familie.

I kan kontakte mig telefonisk på 20 61 88 15 eller skrive en e-mail til mig på vibeke@vibekedalum.dk. Jeg har desuden en kontaktformular på hjemmesiden, som I også kan benytte jer af. Jeg ser frem til at høre fra jer og hjælpe jer til et bedre familieliv.

Her kan du kontakte mig uforpligtende eller stille spørgsmål

Så vender jeg tilbage med svar hurtigst muligt​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

30 års erfaring

Tredive år i faget har givet mig dybdegående indsigt i familiedynamikker og enestående evner til at hjælpe familier i enhver situation.

Fuld tavshedspligt

Mit største fokus er at skabe et trygt og tillidsfuldt rum, hvor I kan udforske jeres udfordringer og finde bæredygtige løsninger.

Praksis beliggende

Jeg forstår, at jeres tid er værdifuld, og min bekvemme placering gør det nemt for jer at få den nødvendige støtte uden unødvendige besværligheder.

​Tillidsfulde samtaler i hyggelige omgivelser

​Jeg glæder mig til at hilse på dig og til at sætte vores samarbejde i gang.​

Familieterapi v/Vibeke Dalum

Nor Hejrevej 30, 2400 København NV

Klik her for rutevejledning

Telefon: 20 61 88 15

E-mail: vibeke@vibekedalum.dk

CVR: 26953138