​Individuel terapi

​Ganske vist skyldes mange af vore problemer den relation, vi her og nu indgår i - mest typisk vores familiesituation. I så fald er det en god idé, at man som familie prøver at identificere og løse problemet sammen. Andre gange er problemet imidlertid individuelt. Det​ påvirker​ hele familien. Men det​ skyldes ​ måske ikke familien. Ind imellem er det gammelt gods – ofte tilbage fra barndommen.

Individuel terapi kan være aktuel ved f.eks.:

  • Depression. Nogle former for depression kræver medicinsk behandling i kortere eller længere tid, dette tage lægerne sig af. Men uanset medicin er det nødvendigt med et professionelt samtaleforløb, hvor man får mulighed for at udtrykke sin depression, finder frem til de eventuelt udløsende faktorer og frem for alt får nye ’værktøjer’ til at håndtere sin sårbarhed fremover.

  • Gentagelse af gamle mønstre. Hvis man undrer sig over, hvorfor man konstant finder den forkerte partner, altid havner i de samme konflikter, ikke får taget de rigtige beslutninger og lignende, kan det være en god ide, at få hjælp til at ændre gammel vane og tænkning, som ikke længere er brugbar for en.

  • Lavt selvværd. Selvværd opbygges primært i barndommen, men det er muligt at øge sit selvværd gennem terapi, således at man kan leve et rigere og friere liv.
  • ​​Stress. Stress og travlhed har ikke nødvendigvis noget med hinanden at gøre. Stress opstår som regel, hvis man over længere tid har overskredet sine egne grænser. Gennem terapi kan man lære sine egene grænser bedre at kende, komme over sine stresssymptomer og finde ud af, hvordan man fremover få passet bedre på sig selv.

  • Tristhed. I perioder kan tristhed og nedtrykthed præge livet uden at dette nødvendigvis handler om depression. Der er mange grunde til at være relevant ked af det. Terapien kan hjælpe med at identificere, hvad tristheden handler og og hjælpe til at få livsglæden og livskraften igen.

  • Ønsket om at lærer sig selv bedre at kende. I samarbejde med en terapeut har man mulighed for, ’at gå på opdagelse’ i sig selv; ”hvorfor tænker jeg på denne måde, hvorfor føler jeg sådan, hvad er egentlig vigtigt for mig, hvad er i virkeligheden min bedste måde at leve mit liv på?”. Disse og mange andre spørgsmål kan man i terapien arbejde med, sammen med sin terapeut.

  • ​Sorg. Ingen mennesker går gennem livet uden at opleve tab i form af dødsfald, skilsmisse, arbejdsløshed og meget andet. Sorgen er ’tabets sprog’, og den har mange følelser og mange udtryk. Fortvivlelse, tristhed og opgivenhed er nogen af dem. Men sorg kan også fremkalde vrede. Eller lettelse. Under alle omstændigheder er det smertefuldt og ofte også modsætningsfuldt. Det kan være svært for de nærmeste at rumme – fordi det også er smertefuldt at være vidne til eller fordi de selv er i sorg. Derfor kan det være værdifuldt at have en udenforstående at snakke med.

Her kan du kontakte mig uforpligtende eller stille spørgsmål

Så vender jeg tilbage med svar hurtigst muligt​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

30 års erfaring

Tredive år i faget har givet mig dybdegående indsigt i familiedynamikker og enestående evner til at hjælpe familier i enhver situation.

Fuld tavshedspligt

Mit største fokus er at skabe et trygt og tillidsfuldt rum, hvor I kan udforske jeres udfordringer og finde bæredygtige løsninger.

Praksis beliggende

Jeg forstår, at jeres tid er værdifuld, og min bekvemme placering gør det nemt for jer at få den nødvendige støtte uden unødvendige besværligheder.

​Tillidsfulde samtaler i hyggelige omgivelser

​Jeg glæder mig til at hilse på dig og til at sætte vores samarbejde i gang.​

Familieterapi v/Vibeke Dalum

Nor Hejrevej 30, 2400 København NV

Klik her for rutevejledning

Telefon: 20 61 88 15

E-mail: vibeke@vibekedalum.dk

CVR: 26953138