​Familierådgivning i Nordvest i København

​Familierådgivning hos familieterapeut Vibeke Dalum i Nordvest i København er professionel hjælp til tackling af konkrete problemer, som kan være opstået akut eller har været i familien over længere tid. Jeg tilbyder hjælp til hele Nordvest samt ydre Nørrebro, Hellerup, Østerbro, Lyngby og omegn.


​Dialogbaseret familierådgivning

​Metoden bag familierådgivning er den samme, som anvendes ved familieterapi. Det vil sige, at familien mødes med mig og gennem dialog får I hjælp til italesættelsen af problemer.


​Metoderne adskiller sig dog fra hinanden, da der ved familieterapi er fokus på det generelle samspil i familien, hvorimod der ved familierådgivning er fokus på at rådgive i forhold til et konkret problem.

Familierådgivning kan anvendes ved mange forskellige familieproblemer. Blandt andet ved:

  • Knas i parforholdet.Familierådgivning kan hjælpe til, at man i et parforhold kommunikerer ordentligt sammen på trods af forskellighed. Her gives der værktøjer til konflikthåndtering i forholdet.

  • Teenageproblemer. Familierådgivning kan hjælpe både teenager og forældre igennem løsrivelsesprocessen, som kan være svær for alle parter, men som er nødvendig for teenageren.

  • ​Børnene har ’taget magten’. Familierådgivning giver i dette tilfælde konkrete redskaber til forældrene, når de skal genfinde det tabte lederskab i familien.

  • Skoleproblemer. Familierådgivning give konkrete anvisninger på, hvordan man bedst støtter sit skolebarn, samt hvilke problemer der kan løses og afhjælpes i familien, og hvilke skolen må tage ansvar for og reagere på
  • Bedsteforældre. Familierådgivning kan være gavnligt for bedsteforældre, som oplever udfordringer i forhold til skilsmisser, sammenbragte familier eller svigerbørn. Ligeledes kan familierådgivning give børnefamilien hjælp og råd til, hvordan bedsteforældrenes rolle skal være i familien.

  • ​At få børn. Når to bliver til tre kan lykken og glæden blive udfordret af det nye familiemedlem. Familierådgivning kan i dette tilfælde give anvisninger på, hvordan forældrene bør agere i den nye situation, hvor nye roller og nye udfordringer skabes.

  • Skilsmisse. Skilsmisse eller truslen om samme har indflydelse på hele familien, og familierådgivning kan hjælpe til at afklare både børns og forældres behov før, under og efter skilsmissen. Under familierådgivningen er der blandt andet fokus på det fremtidige samarbejde forældrene imellem, og det diskuteres og afklares i et neutralt rum, hvor familierådgiveren bidrager med konkret viden og erfaring om børn i skilsmissefamilier.

  • Sammenbragte familier. I modsætning til etablering af den første ’kernefamilie’ bygger den sammenbragte familie først og fremmest på tab. Når familier bringes sammen, er det en udfordring for alle medlemmer. Familierådgivning kan her være både godt og nødvendigt for at give den nye familie de bedste betingelser.

  • Tab og sorg. Familien kan i perioder være udsat for voldsomme og uforskyldte udefrakommende påvirkninger; såsom sygdom og dødsfald, som kan tære hårdt på alle. Familierådgivning kan i disse tilfælde hjælpe til en afklaring af, hvordan den svære situation tackles bedst muligt, samt hvordan man kan tale med børn på forskellige alderstrin om sorgen.

Her kan du kontakte mig uforpligtende eller stille spørgsmål

Så vender jeg tilbage med svar hurtigst muligt​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

30 års erfaring

Tredive år i faget har givet mig dybdegående indsigt i familiedynamikker og enestående evner til at hjælpe familier i enhver situation.

Fuld tavshedspligt

Mit største fokus er at skabe et trygt og tillidsfuldt rum, hvor I kan udforske jeres udfordringer og finde bæredygtige løsninger.

Praksis beliggende

Jeg forstår, at jeres tid er værdifuld, og min bekvemme placering gør det nemt for jer at få den nødvendige støtte uden unødvendige besværligheder.

​Tillidsfulde samtaler i hyggelige omgivelser

​Jeg glæder mig til at hilse på dig og til at sætte vores samarbejde i gang.​

Familieterapi v/Vibeke Dalum

Nor Hejrevej 30, 2400 København NV

Klik her for rutevejledning

Telefon: 20 61 88 15

E-mail: vibeke@vibekedalum.dk

CVR: 26953138