Parterapi og familieterapi har fokus på det generelle samspil i forholdet eller i familien, hvorimod familierådgivning har fokus på at rådgive i forhold til et eller flere konkrete problemer. Skilsmisse-terapi kommer typisk ind i billedet, når mulighederne synes at være opbrugt.
Det er aldrig nemt at gå fra hinanden, og det er ligegyldigt, om man blot er kærester og bor hver for sig, eller om man bor sammen. Dog bliver det straks vanskeligere, hvis man har hjemmeboende børn, og derfor er det en vigtig del af jeres skilsmisse-terapi, at I modtager den rette rådgivning. Jeg tilbyder rådgivning om at have skilsmissebørn: Hvordan håndterer I denne nye situation? Hvor skal børnene bo, hvilke regler og rammer kan I blive enige om?
Der er mange ting at overveje, når man taler skilsmisse og børn, fx spørgsmål som: Hvornår skal børnene informeres? Hvordan skal børne inddrages? Hvordan tackles børnenes reaktioner? Er de for små til at forstå, hvad der foregår? – og mange flere spørgsmål kan dukke op i løbet af denne type terapi og rådgivning om skilsmissebørn.
I en allerede presset situation er det næsten umuligt at skille egne følelser fra børnenes tarv og behov. Her er familierådgivning i et neutralt rum med en erfaren familieterapeut en hjælp for både børn og forældre, så I får den bedste start på jeres nye liv som skilsmissefamilie.