Hvad vil det sige at gå i terapi?
At gå i terapi giver mulighed for at tale med en udenforstående om ting, der er problematiske; enten for dig personligt eller for jer som par eller familie. Terapeuten støtter dig/jer i at udforske konkrete problematikker og finde værktøjer, der giver forløsning.
Terapien foregår i et neutralt, uforstyrret rum, hvor der er plads til alle følelser; sorg, vrede, lettelse, glæde osv.
Kommer jeg til at græde?
I terapi taler du om følsomme ting og bliver muligvis berørt og begynder at græde. Det er helt normalt at græde i terapi, men du skal ikke græde. Nogen bliver nemmere berørt end andre, og der er ingen rigtig eller forkert måde at reagere på.
Hvor lang tid tager det?
Det er meget forskelligt, hvor lang tid terapien varer. Nogle kan på en enkelt konsultation opnå den ønskede forløsning, mens andre har brug for at komme i et længere forløb for at blive klogere på sig selv eller hinanden.
Forløbets omfang afhænger af problemets karakter og hvor meget, du har brug for at gøre ved det. Nogen vil gerne helt til bunds i problemerne, mens andre føler, de er videre med en enkelt eller få samtaler.
Skal børnene med i familieterapi?
Som udgangspunkt anbefaler jeg, at børnene – også de helt små – kommer med i familieterapi. Det, der udspiller sig i terapilokalet afspejler ofte den virkelighed, familien står i, og det er langt nemmere for mig som terapeut at se, hvad der udløser problemet og dermed hjælpe familien til en løsning, når alle er til stede.
I enkelte tilfælde er det ikke hensigtsmæssigt – fx hvis barnet har en diagnose og eventuelt er meget sårbart. Inden første konsultation drøfter vi over telefonen, om børnene skal deltage.