vibike

Søskendeterapi på Nørrebro i København

I familien er man altid knyttet til hinanden, uanset man ses ofte og har et tæt bånd, eller man ses sjældent eller aldrig. Man kan vælge sin partner, men man kan ikke vælge sin familie!

På godt og ondt er der stærke kræfter på spil i familier, - de kan være healende, opbyggende og støttende, men også destruktive og nedbrydende for både den enkelte og fællesskabet. Konflikter i familien kan både være akut opståede, med udgangspunkt i en konkret aktuel sag, men det kan også være gamle uafsluttede konflikter, som bliver ved med at forstyrre fællesskabet. I begge tilfælde kan terapi med voksne familiemedlemmer være en ny chance at give sig selv og hinanden.

Forældre og voksne børn

Der kan være mange grunde til at en eller begge forældre har en konflikt med et eller flere af deres voksne børn og visa versa; gamle svigt, problematikker i forbindelse med svigerbørn eller børnebørn, uafsluttet løsrivelse fra opvækstens ’magtfordeling’ og meget andet.

Terapi med voksne familiemedlemmer give mulighed for på neutral grund at få sagt de ting, som aldrig blev sagt! Under terapeutens styring af samtalen bliver der fornyet mulighed for, at lytte til hinanden og dermed få mulighed for, at forstå hinandens ’virkelighed’. Formålet er ikke nødvendigvis at blive enige, men i stedet få et nyt fælles udgangspunkt for hvordan og hvor meget man skal ses – hvad man fremover ligeværdigt kan have sammen.

​​

Voksne søskende

Uanset at man er vokset op i den samme familie, har alle haft en forskellig barndom! Gamle problematikker i opvækstfamilien eller nye uoverensstemmelser i voksenlivet kan forpeste familielivet så voksne søskende ikke trives i familien. Ofte vælger et eller flere af disse søskende at trække sig helt eller delvis fra fællesskabet. Det kan være en umiddelbar lettelse, men ofte lever smerten videre både i den enkelte og den øvrige familie.

I terapi med voksne søskende får man mulighed for, på neutral grund, at blive klogere på både sig selv og sin søskende, og dermed at forstå både sig selv og den anden bedre. Man kan få gjort op med gamle roller og eventuel jalousi og derigennem finde et nyt og ligeværdigt udgangspunkt for samvær og fællesskab.

Her kan du kontakte mig uforpligtende eller stille spørgsmål om parterapi

Så vender jeg tilbage med svar hurtigst muligt​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​​Familieterapi v/Vibeke Dalum    |    CVR: 26953138    |    ​Telefon: 20 61 88 15    |    E-mail: vibeke@vibekedalum.dk    |    ​Peblinge Dossering 14, 2. tv   |    2200 København N