Familie terapeut Vibeke Dalum

Tegn til tale i familien

​Børn med sproglige udfordringer har ofte negative erfaringer med omgivelserne, da børnene ikke kan udtrykke behov og tit bliver misforstået.

Med afsæt i uddannelse og mange års erfaring som tale-høre-pædagog laver jeg sprogudviklingsforløb for pårørende til børn med særlige behov. Børnene er primært småbørn, der endnu ikke er startet i skole og enten har begrænset eller intet talesprog.

Ret ofte responderer små børn meget hurtigt og begynder at bruge tegn til at kommunikere med. Målet er, at barnet støttes og motiveres til at udtrykke sig verbalt, og behovet for tegn mindskes i det omfang, det lader sig gøre.

Sådan tilrettelægges forløbet

Inden vi går i gang, kommer jeg på besøg i hjemmet. Jeg danner mig et indtryk af familiens behov, det enkelte barn og dets udviklingsniveau, som er mit udgangspunkt for at starte et forløb.

I forløbet undervises de pårørende i tegn til tale, og jeg opfordrer altid til, at så mange som muligt deltager i forløbet; forældre, søskende, bedsteforældre, venner af hjemmet – og hvem der ellers er tæt på barnet.

Undervisningen foregår i hjemmet og tager udgangspunkt i barnets nærmiljø. Vi går fx en runde i huset, peger på tingene og siger, hvad de hedder.

Familien er som regel bevilget en pulje timer af hjemkommunen. Jeg aftaler med den enkelte familie, hvornår og hvor tit jeg kommer ud, men typisk lægges besøgene samme tidspunkt en gang om ugen i en periode, der besluttes ud fra det antal timer, kommunen har bevilget.

Her kan du kontakte mig uforpligtende eller stille spørgsmål

Så vender jeg tilbage med svar hurtigst muligt​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​​Familieterapi v/Vibeke Dalum    |    CVR: 26953138    |    ​Telefon: 20 61 88 15    |    E-mail: vibeke@vibekedalum.dk    |    NOR, Hejrevej 30  |    2400 København NV