Familiens liv og vækst i et eksistentielt perspektiv
Gennem de senere år har der vist sig en stigende interesse for videreuddannelse indenfor familieterapi og -rådgivning fra de mange som arbejder med familier i f.eks. kommunalt regi samt fra uddannede psykoterapeuter som ønsker at arbejde med familier fremadrettet. I samarbejde med det kvalitetsgodkendte EFT-Instituttet, tilbydes en 1-årig efteruddannelse i familieterapi.
Vores efteruddannelse henvender sig til begge ovenstående målgrupper. Den beskæftiger sig med både familieterapi og familierådgivning, da disse to discipliner oftest supplerer hinanden godt i forhold til at møde familier. Både praktisk og teoretisk arbejder vi med oplevelsesorienteret terapi og den fænomenologiske metode ud fra et eksistentielt fundament.
Med efteruddannelsen får du mulighed for at indlære og udvikle færdigheder som kan anvendes i virkelighedens verden, blandt andet indenfor dag- og døgninstitutions området, skoleområdet, social- og sundhedsområdet, behandlingsområdet, familieplejeområdet og ældreplejen samt som privat praktiserende familieterapeut og/eller rådgiver.
Formål
Uddannelsens formål er:
At give den studerende mulighed for at fordybe sig i de familieterapeutiske problemstillinger gennem træning i praktisk familiearbejde.
At give et grundlag og opbygge erfaring, som gør den enkelte i stand til at arbejde i familier, som søger hjælp.
At træne den ”håndværksmæssige” del af arbejdet i familier, herunder aflæsning af børns signaler, oversætte fra forståelse til handling (håndtering af problemstillinger), integrere rådgivningen som en del af terapien, at skabe overensstemmelse mellem det terapeuten siger og den måde terapeuten interagerer i samspillet med familien.
At præsentere de studerende for familieterapiens teori – overvejende i tilknytning til praksis.
At synliggøre, hvordan rådgivning kan anvendes i terapien og hvilke terapeutiske elementer/effekter der er i rådgivning (og undervisning).
At give indsigt i andre familieterapeutiske retninger (EFT, psykodynamisk, systemisk m.fl.)
Vi har fokus på familieterapiens enkelte elementer, samt fokus på samarbejde, sprogbrug og kommunikation, træning i aktiv lytning og refleksion.
Gennem hele forløbet vægtes træningen som oplevelsesorienteret familieterapeut som det helt centrale. Det er ”learning by doing” princippet med vægt på den professionelle funktion.
Tilrettelæggelse
Der arbejdes med den konkrete omsætning af familiesynet til praksis. Undervisningen er dialogbaseret med veksling mellem oplæg og praktisk træning.